Orthopedische schoenen type-A (OSA)

Schoen icon | Schoenmaker aan huis

OSA

Orthopedische schoenen type-A zijn medische hulpmiddelen voor mensen die vanwege een ziekte of aandoening op maat vervaardigde schoenen nodig hebben. Als een voetvorm afwijkt van de normale voet is het mogelijk om een schoen volledig op maat te maken, zodat de pasvorm optimaal is. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hierbij kunt u denken aan diabetes, reuma, verlammingen, wanverhouding in de voeten, etc. etc.

Orthopedische schoenen type-A zijn geheel op maat vervaardigd en volledig afgestemd op de functionele en persoonlijke eisen van de cliënt.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u een soms aanvraag nodig van een medisch specialist. Uw zorgverzekeraar vergoedt dan bijna geheel uw schoenen. Alleen de wettelijk vastgestelde eigen bijdrage is voor uw rekening. Deze wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Levertijden zijn lang in onze branche; vaak 9 weken. Door het persoonlijke contact met Uw Schoenmaker Aan Huis in uw regio en goede samenwerking met locale partijen zijn de levertijden bij ons een stuk korter dan elders. Bij ons (afhankelijk of er in een traject met een proeffase wordt gelopen) is dit tussen de 4 en 7 weken.

Aanmeten:

Schoenmaker Aan Huis is bekend met alle traditionele maar ook de nieuwste aanmeetmethodes.

Het onbelast manueel gecorrigeerd gipsen van de voeten of het maken van een 3D scan met behulp een een speciaal ontwikkelde 3D voetscanner.

Door de voet eerst te meten en daarna in een goede opstelling te zetten kunnen we tegenwoordig perfect uw voet digitaal in beeld krijgen met behulp van een 3D scanner.

De maatgegevens en de 3D scan worden verwerkt door een geautomatiseerde 3D freesmachine. Zo ontstaat er een perfect op schaal gemaakte houten mal (ook wel leest genoemd) van uw voet.

Passen:

Beide aanmeetmethoden worden vervolgd door het maken van een plastic schoen. Deze plastic schoen wordt in beide gevallen door de orthopedisch schoentechnicus afgepast. Zo kunnen we de vorm, stand en modellering aanpassen voordat de schoen gemaakt wordt. 

Schoen icon | Schoenmaker aan huis
Schoen icon | Schoenmaker aan huis
Schoen icon | Schoenmaker aan huis

Kleur en model:

In samenspraak met u gaan we kijken hoe de schoen eruit moet komen te zien. Dit kan aan de hand van een voorbeeld (foto, tekeningen of bestaande schoen) of u kunt en keuze maken uit het modellenboek u kunt zelfs een exemplaar mee naar huis krijgen om rustig uw keuze te maken.

Op het moment dat we samen de plastic passchoen afpassen kunnen we u het beste adviseren hoe de schoen eruit komt te zien en wat we het beste kunnen doen met de belijning en kleuren om een zo mooi mogelijke schoen te maken die niet op een orthopedische schoen lijkt.

Afleveren:

Als de schoenen klaar zijn komt uw Schoenmaker Aan Huis bij u langs om deze af te leveren. Er wordt samen gekeken of het resultaat cosmetisch maar ook functioneel klopt met wat we hebben afgesproken. We adviseren U hoe u de schoenen het beste kunt gaan gebruiken. We maken direct een controle afspraak om samen te evalueren hiervoor houden we 6 weken aan zodat u de schoenen goed kan testen.

neem contact op

Tips/Klachtenformulier

Schoenmaker Aan Huis Nederland en haar medewerkers nemen goede zorg serieus en vinden het belangrijk dat u als client tevreden bent. Tevredenheid van cliënten en verwijzers is voor ons dan ook een belangrijk item.

Als u niet tevreden bent of als uw ervaring anders is dan verwacht, probeer dit eerst te bespreken met de orthopedisch schoenmaker. In de praktijk blijkt dat een goed gesprek tussen u, of uw naaste, en een schoenmaker het beste werkt. Dit gesprek kan gaan over uw behandeling, de verzorging, de informatie die u heeft gekregen, hoe u te woord bent gestaan of andere voor u opvallende zaken. De betrokken medewerkers kunnen misschien direct een oplossing bieden of een misverstand recht zetten. Zij gaan hier graag met u over in gesprek. Daarnaast geeft u de schoenmaker de mogelijkheid om de zorg te verbeteren. Zo kan ook worden voorkomen dat anderen iets vergelijkbaars ervaren. Op die manier maken we samen merkbaar betere zorg. Ook tips en complimenten zijn welkom.

Wenst u een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Zorg