Nieuwsbericht

Schoenmaker aan huis in het Gemeente Nieuws

thin

Schoenmaker aan huis in het Gemeente Nieuws

Afgelopen week stonden we in het Gemeente Nieuws. Lees hieronder het artikel:

Voetklachten? Ik kom naar u toe!

Heeft u problemen met passend schoeisel vinden in de winkel, pijn aan uw voeten of moeite met lopen? Voor alle inwoners van Lingewaard is er vanaf nu Jorg Janssen, uw Orthopedisch Schoenmaker aan huis.
Omdat het vak in de familie zit riep Jorg Janssen vanaf zijn 11e levensjaar al “ik wil orthopedisch schoenmaker worden”.  Hij begon direct na zijn schooltijd met de vakopleiding en werkte zijn eerste jaren in de regio Arnhem/Nijmegen om daarna 10 jaar samen te werken met alle gerenommeerde ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio Utrecht.

Na 15 jaar kennis en ervaring op te hebben gedaan is Jorg vanaf 1 juni jl. Jorg Janssen Orthopedische Schoentechniek begonnen (www.schoenmakeraanhuis.nl). Zijn doel is: Hulpvragen oplossen!

Voetproblematiek kan variëren van groot tot klein, net zoals de oplossing hiervoor. Uw wens is Jorg zijn uitgangspunt en hij adviseert u graag gratis en vrijblijvend over alle mogelijkheden.
Persoonlijke aandacht bepaald kwaliteit. Ouderwets het gehele traject van a tot z kunnen begeleiden met de nieuwste technieken van nu. Persoonlijk aandacht is essentieel in de orthopedische schoentechniek en hier zet Jorg maximaal op in om zo de beste kwaliteit te bieden met snelle levertijden.

De meeste schoenvoorzieningen worden door uw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Soms heeft u, voor een eerste verstrekking, een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Jorg Janssen Orthopedische Schoentechniek heeft contracten afgesloten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Dus heeft u voetklachten? Neem contact op met Jorg via de website: www.schoenmakeraanhuis.nl of telefonisch: 06 – 14 86 66 04.
Hij adviseert u graag over de mogelijkheden.

Schoenmaker aan huis | Jorg Janssen

Tips/Klachtenformulier

Schoenmaker Aan Huis Nederland en haar medewerkers nemen goede zorg serieus en vinden het belangrijk dat u als client tevreden bent. Tevredenheid van cliënten en verwijzers is voor ons dan ook een belangrijk item.

Als u niet tevreden bent of als uw ervaring anders is dan verwacht, probeer dit eerst te bespreken met de orthopedisch schoenmaker. In de praktijk blijkt dat een goed gesprek tussen u, of uw naaste, en een schoenmaker het beste werkt. Dit gesprek kan gaan over uw behandeling, de verzorging, de informatie die u heeft gekregen, hoe u te woord bent gestaan of andere voor u opvallende zaken. De betrokken medewerkers kunnen misschien direct een oplossing bieden of een misverstand recht zetten. Zij gaan hier graag met u over in gesprek. Daarnaast geeft u de schoenmaker de mogelijkheid om de zorg te verbeteren. Zo kan ook worden voorkomen dat anderen iets vergelijkbaars ervaren. Op die manier maken we samen merkbaar betere zorg. Ook tips en complimenten zijn welkom.

Wenst u een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Zorg