Nieuwsbericht

Ontvang de orthopedisch schoenmaker bij u thuis!


Ontvang de orthopedisch schoenmaker bij u thuis!

Bron: https://www.veenendaaltotaal.com/ontvang-de-orthopedisch-schoenmaker-bij-u-thuis/

VEENENDAAL/EDE/BARNEVELD – Heeft u reumatische klachten of artrose? Ervaart u pijnklachten in uw voeten of heeft u een afwijkende voetstand? Bent u toe aan nieuwe orthopedische schoenen of steunzolen? Orthopedisch schoentechnicus Frank Roseboom heeft meer dan 20 jaar ervaring met complexe voetproblematiek.

Hij zet deze ervaring inmiddels in als ‘schoenmaker aan huis’. Dat wil zeggen dat hij iedere klant thuis bezoekt en de tijd neemt voor het bespreken van de klachten en de hulpvraag. Hij maakt ter plekke een 3D-scan van de voeten en vertaalt de persoonlijke wensen van de klant in een passend ontwerp. De schoenen worden vervolgens op ambachtelijke wijze gefabriceerd en bij de klant thuis afgeleverd.

Voordelen van Schoenmaker Aan Huis:

  • U bent niet meer afhankelijk van vervoer door anderen.
  • U hoeft zelf de deur niet uit en blijft in uw eigen vertrouwde omgeving.
  • Meer persoonlijke aandacht.

Gratis advies
Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend advies op een tijdstip dat past in uw agenda!

Schoenmaker Aan Huis
Veenendaal-Ede-Barneveld e.o.
Frank Roseboom
T: 06 52 09 04 96
E: frank@schoenmakeraanhuis.nl
I: www.schoenmakeraanhuis.nl

Schoenmaker Frank | Schoenmaker aan Huis

Tips/Klachtenformulier

Schoenmaker Aan Huis Nederland en haar medewerkers nemen goede zorg serieus en vinden het belangrijk dat u als client tevreden bent. Tevredenheid van cliënten en verwijzers is voor ons dan ook een belangrijk item.

Als u niet tevreden bent of als uw ervaring anders is dan verwacht, probeer dit eerst te bespreken met de orthopedisch schoenmaker. In de praktijk blijkt dat een goed gesprek tussen u, of uw naaste, en een schoenmaker het beste werkt. Dit gesprek kan gaan over uw behandeling, de verzorging, de informatie die u heeft gekregen, hoe u te woord bent gestaan of andere voor u opvallende zaken. De betrokken medewerkers kunnen misschien direct een oplossing bieden of een misverstand recht zetten. Zij gaan hier graag met u over in gesprek. Daarnaast geeft u de schoenmaker de mogelijkheid om de zorg te verbeteren. Zo kan ook worden voorkomen dat anderen iets vergelijkbaars ervaren. Op die manier maken we samen merkbaar betere zorg. Ook tips en complimenten zijn welkom.

Wenst u een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Zorg