Nieuwsbericht

Frank en Richard komen graag bij u thuis om uw orthodpedische schoenen aan te meten


Frank en Richard komen graag bij u thuis om uw orthodpedische schoenen aan te meten

Wat we doen
Wij zijn Frank Roseboom en  Richard Beunder en komen graag bij u thuis om uw orthopedische schoenen aan te meten. Als u een verwijzing heeft van een specialist dan kunt u contact met ons opnemen, zodat we naar u thuis kunnen komen voor het aanmeten, passen en afleveren van de orthopedische schoenen. Ook voor semi orthopedische schoenen, op maat gemaakte steunzolen en aanpassingen aan confectieschoenen kunt u ons benaderen als Schoenmaker aan Huis.

Onze ervaring
We zijn beide meer dan 20 jaar werkzaam als orthopedische schoenmakers, waarbij we veelal spreekuren hebben gedraaid in ziekenhuizen en revalidatiecentra. Dat waren meestal drukke spreekuren waarbij we veel cliënten zagen. Nu met dit Schoenmaker aan Huis concept zijn die spreekuren verleden tijd. Met het Schoenmaker aan Huis concept hebben we onze werkzaamheden zo ingericht dat we veel meer tijd en aandacht kunnen geven aan de cliënten met hun voetproblemen.  Met het concept van Schoenmaker aan huis maken we momenteel een verschil in de branche van de orthopedische schoentechniek. Hopelijk tot snel.

Frank en Richard.
www.schoenmakeraanhuis.nl

FrankRichard slide | Schoenmaker aan Huis

Tips/Klachtenformulier

Schoenmaker Aan Huis Nederland en haar medewerkers nemen goede zorg serieus en vinden het belangrijk dat u als client tevreden bent. Tevredenheid van cliënten en verwijzers is voor ons dan ook een belangrijk item.

Als u niet tevreden bent of als uw ervaring anders is dan verwacht, probeer dit eerst te bespreken met de orthopedisch schoenmaker. In de praktijk blijkt dat een goed gesprek tussen u, of uw naaste, en een schoenmaker het beste werkt. Dit gesprek kan gaan over uw behandeling, de verzorging, de informatie die u heeft gekregen, hoe u te woord bent gestaan of andere voor u opvallende zaken. De betrokken medewerkers kunnen misschien direct een oplossing bieden of een misverstand recht zetten. Zij gaan hier graag met u over in gesprek. Daarnaast geeft u de schoenmaker de mogelijkheid om de zorg te verbeteren. Zo kan ook worden voorkomen dat anderen iets vergelijkbaars ervaren. Op die manier maken we samen merkbaar betere zorg. Ook tips en complimenten zijn welkom.

Wenst u een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Zorg